Vis alle produkter

Glemt passordet?
Glemt brukernavnet?
Registrer ny konto

Vis handlekurv
Kurven din er tom.

Besøk oss på Facebook

Om våre produkter

 

Rettferdig handel


Bedriften Alpaca-export som vi bestiller varene fra, arbeider med eksport av boliviansk kunsthåndverk utviklet av små familievirksomheter i primitive verksteder. Eksporten startet for å gi de mulighet til å selge produktene sine for en bedre pris til et større marked, et marked de selv ikke har hatt mulighet til å komme inn på. Slik får de en mer rettferdig pris for varene de produserer.


Alpaca-export har arbeidet i mange år med teknisk-faglige utdanninger, spesielt for fattige kvinner i Bolivia bl.a. ved å bedre kvaliteten av kunsthåndverket deres. Så bestemte de seg for å finne et større marked for produktene slik at kvinnene gjennom dette kan få sikre inntekter til bl.a. å gi familien mat på bordet hver dag og betale skolegang for barna sine.


 

Alpakkaull

 

Produktene er utviklet av bolivianske kunsthåndverkere i deres egne familieverksteder, hvor spinning for hånd, veving, strikking og makramé i alpakka-ull er håndverk som har gått i arv fra generasjon til generasjon. Produktene er i 100% alpakkaull, og de fleste er naturfarget.

 

Alpakkaen hører i likhet med lamaen til kamelfamilien. Lamaen har i tusenår gitt ull og kjøtt til indianerene i Andesfjellene i Sør-Amerika, i over 4000 m.høyde over havet. Nettopp derfor har alpakkaull så fantastiske egenskaper. Ulla gjør at en holder varmen, ja mer enn saueull. Og til forskjell fra saueull inneholder alpakka ikke lanolin, noe som gjør at færre reagerer allergisk på ulla. Den er myk og fin, naturlig vannavstøtende og er ikke lettanntennelig.

 

Ulla finnes i over 20 forskjellige naturfarger fra sort, koksgrå, grå og brune nyanser samt beige og naturhvit. Vi snakker om alpakkaull, men som en del av kamelfamilien klassifiserer ikke alpakka som ull, men det er hår. Om klærne får nupper skal en ikke rive de av, men klippe de av med saks. Dette er fordi om en drar nuppene av vil det komme ut nye hår som vil nuppe seg igjen. Om en klipper vil nuppene forsvinne. Alpakka-produktene krever håndvask ved 30 grader.